Finalmente

Efter en mindre bra vecka kommer äntligen det jag har väntat på sedan... Ja, sedan augusti tror jag; Min Familj!
Kan dock inte sluta tänka på hr jag kommer känna mig på söndag när dom tar flyget hem igen och jag får åka tillbaka till Lodi till ett tomt hus (eftersom min "andra" familj åker till Tyskland och kommer hem först på måndag). Men nu ska jag inte vara negativ utan vara helt, underbart lycklig!

Bara skolan kvar att genomlida imon, fast det är helt okej ändå. Har börjat en ny tjej (kvinna) som är från Australien.
Så vad passar bättre än denna bilden? ^^


JAAAAA!

ROONEY STANNAR!!
Jag var bara tvungen att skrika lite om hur glad jag är.
Han har skrivit på ett nytt 5-års kontrakt!
Jag visste väl det; Rooney hör hemma i United; Han är united

 


I slutet

Jag är lite nedstämd för jag är i slutet av allting. För inte så länge sedan läste jag ut Harry Potter and the goblet of fire och nyss lyssnade jag slut på Harry Potter och halvblodsprinsen. Dessutom har jag sett slut på sex and the city-boxen (fast jag har börjat om) och snart, alldeles för snart kommer jag läsa ut en av de bästa böcker jag vet, En liten kärlekssång! Jag uppmanar alla som läser detta att åtminstonde fundera på att läsa den boken(okej, jag antar att det är en tjejbok ;) Det är en upplevelse som du inte vill missa!

Helg ♥

Så var helgen slut och det har återigen blivit måndag och jobb. Denna veckan kommer till på köpet bli mycket jobbigare eftersom Micaela ska åka till Rumänien och kommer inte hem förrän på lördag. Det är alltså jag som ska få upp barnen på mornarna och fixa med allt. Suck

Men jag har haft en bra helg med dubbel tur till Milano.
I lördags åkte jag in på eftermiddagen och träffade Natascha och Lise, en tysk och en dansk au pair som bor i Milano. Vi gick hem till Lises lägenhet och käkade pizza. Det är helt sjukt vad fin lägenhet hennes familj hade! Den var enormt stor, hade flera balkonger som såg ut som trädgårdar och låt alldeles i närheten av il Duomo.
Det blev en ganska tidig kväll eftersom mitt sista tåg går hem vid midnatt. Det var dock försenat en halvtimma så jag stod och frös lite på perrongen och pratade lite med en man som tydligen var från Colombia eller något. Han gav mig numret till en 18-årig tjej som bor i Lodi eftersom han sa att det är jätteviktigt att jag lär känna många människor.
På söndagen åkte jag in till Milano igen för att träffa Lara från Island. Vi spenderade en jättemysig dag i regnet med att shoppa lite. Jag hittade äntligen ett par converse som jag blev kär i med en gång! Vi hittade ett jättesött café som jag bara måste gå till igen! Det var trångt men så mysigt med en balkong och så sålde dom tavlor och bilder med olika gamla motiv, Audrey Hepburn och lite som Paris-bilderna man kan köpa i Montmartre. En väldigt mysig dag!
Dessutom tog jag rätt tåg varenda gång! 1-1


Milano ♥




Lara


Chokladkaka med chili


Mina nya älsklingsskor




Btw. Vad jag älskar internet och svensk tv! Jag kan titta på Starke man på SvtPlay!! Underbart!


We don't need no education

Så var då tiden inne för första skoldagen. Den inleddes med en våldsam cykeltur för att inte behöva stå med skammen att vara sen till den första lektionen. Så jag anlände väldigt varm trots att det var ganska kyligt ute.
Men jag hade inte behövt oroa mig för det var många som troppade in senare,, det är inte riktigt som skolan där hemma som är obligatorisk. Men slutligen blev vi väl runt 20 pers med varierande italienska-kunskaper. Lektionen inleddes med att man skulle presentera sig och berätta varifrån man kom. Jag var som väntat enda svensken där. Sen var det en tjej från Ryssland och en från Brasilien. Två stycken från Peru, två från Rumänien och sedan en hel massa afrikaner från Senegal, Elfenbenskusten, Marocco och Egyptien.
Resten av lektionen gjorde vi en del stenciler och gick igenom bestämd artikel, plural och verben avere och essere, d.v.s. inget vidare nytt men det kunde väl varit värre.
Något som är väldigt annorlunda från hemma är att så många unga tjejer är gifta. Den ryska tjejen var 22 år och hon var gift. Dessutom brukar människorna som börjar prata med mig ganska raskt fråga om jag är gift! Jag är 19 år! Det är inte normalt att vara gift vid den åldern! Men enligt Micaela är det inte normalt i Italien heller och att människor inte brukar fråga sånt men nu har jag stött på två stycken...

Btw. Fick just värsta goa förslaget från Erica om att åka till Alperna vilket gjorde mig superglas, fast sen lyckades ju mamma sticka hål på den bubblan lite. Varför måste man alltid vara realist?!


T i o D i e c i 1 0 T e n Z e h n

Måste bara nämna att det idag är det bästa numrets dag, 10!
Idag är det den 10/10-10

There's such a lot of world to see



[Denna låten är menad som stämningsmusik och ska spelas samtidigt som du läser så låt den ladda klart hela låten och spela den till texten sedan]

Denna underbara, krispiga höstdag spenderade jag i Milano i sällskap med Gorgio Armani, Vivianne Westwood och Alexander Mcqueen. Det är något speciellt med butiker som mer liknar utställningssalar än affärer.
Jag gick en sväng in på Burberry för att se den ideala trenchcoaten (som jag naturligtvis vill ha så mycket). Först fick jag syn på en elegant sådan med pälskanter men jag fick ta ett extra andetag när jag såg prislappen;
1400 EURO! Vem köper sånt?
Sen hittade jag den klassiska Burberry-trenchen,, den är så snygg! Och lite billigare; 850 euro, men jag tror jag får fortsätta leva utan den för det är ändå lite utanför min budget.


På Zara hittade jag budgetvarianten för 80 euro men jag tror att jag tänker lite mer på saken för först är det nya skor som gäller.
Och när skor kommer på tal, så tror jag att Italien är mer ett sneakers-land än ett converse-land eller så har jag bara inte hittat till converse-delen av staden.

Vidare tillbringade jag en del tid i en bokhandel och insöp lukten av böcker (det är nästan bara doften av nya läderfotbollsskor, nyklippt gräs och nybakade bullar som går upp mot det). På det följde en promenad i Giardini pubblici, en stor park mitt i centrum och en glass, så klart. Synd att jag glömde kameran hemma för det hade kunnat bli många fina bilder

Dessvärre följdes den perfekta dagen upp med en mindre perfekt kväll eftersom den spenderades på tåg eller på stationen väntandes på tåg. Jag kan fortfarande inte fatta vad jag gjorde för fel men efter en första tågfärd upptäckte jag att jag befann mig i Treviglio (vilket jag tänkte besöka nån annan gång men inte nu just) och inte i Lodi som tanken hade varit. Så jag fick åka tillbaka till Milanos central och vänta väldigt länge på nästa tåg som skulle stanna i Lodi. Under tiden ville en man bjuda mig på kaffe men jag tyckte inte han verkade så trevlig så jag tackade nej.
Men slutligen, efter en cykeltur i totalt beckmörker (å så mysigt) så kom jag hem vid halv 11, några timmar senare än planen varit.
Men det var ett äventyr.


Save me morning light

Denna dimmiga morgon bar det av till Lodi.
Tanken var att köpa skor (converse) efterom jag för tillfället bara har ett par skor (mina röda har gått sönder). Men den enda affär som jag lyckats hitta med converse i förnstret var en besvikelse; inga snygga converse alls! Istället slutade dagen med att jag köpt en tjocktröja att springa i, frimärken och en italiensk bok.
Jag hade inte tänkt köpa någon bok (jag hade tänkt börja långsamt med Harry Potter på italienska) men i bokhandeln fick jag syn på en bok av Carlos Ruiz Zafón som jag inte läst så jag bara var tvungen att ha den även om det betyder att jag måste tråckla mig igenom den på italienska.
Får följa upp med hur det går... ;)

Dagen i bildform:


inte riktigt Baskevilles hund-dimma men lite spöklikt kan man nog få det







Marknad på torget





Hösten är här


en kyrka på vägen


La Cascina


River en vacker dröm





Saknar dig Göteborg


You're my pride and joy, et cetera




Elenore - The Turtles





Sunny afternoon - The Kinks





All day and all of the night - The Kinks


Jag har än en gång tittat på The boat that rocked och den är så sjukt bra att det inte finns ord att berskriva den med. Så nu har jag blivit 60-tals-musik-biten igen. Jag knarkar soundtracket på spotify.


Kanelbullar

Idag är det kanelbullens dag så jag har faktiskt bakat! Men eftersom ingen verkar veta vad kardemumma är här så blev det lite kanel i degen också så bullarna blev lite mer solbrända än vanligt plus att dom inte har pärlsocker här så det blev inte riktigt som hemma, men dom blev väldigt goda ändå.






Sen gjorde jag faktiskt pannakakor också :) Kände mig väldigt svensk idag.
Annars har vädret varit väldigt dåligt idag för det har regnat mest hela dagen. Men jag tror faktiskt att jag passar väldigt bra som svensk för jag har kommit på att jag älskar regn och kyla (i rätt mängd och när det passar). Så när barnen var på piccola orchestra så tog jag en promenad i regnet och försökte fånga löven som föll från träden.
Sen var det lite fräckt när jag, för andra gången, var tvungen att åka till affären för att köpa saker till bullarna (smör) för i kassan träffade jag en dam som började prata med mig.
Och hon frågade med en gång om jag var svensk(!) Jag blev helt chockad att hon gissade det med en gång (dom flesta brukar gissa på holländare först). Sen pratade vi lite och jag berättade varför jag är här och så. Det är najs att inse att man faktiskt ändå kan prata lite på italienska.

HÖST

Så idag är det första oktober. Jag vet att september också är en höstmånad men det är i oktober som det börjar kännas på riktigt. Och jag har börjat känna av det på riktigt med en förkylning också ...
Men höst måste nästan vara den mysigaste årstiden (fast det säger jag säkert om vintern när den kommer).
Nu måste jag strax åka och hämta tjejerna från skolan men jag kände att jag ville skriva något först.
Idag har jag betalat min skolgång och hämtat min code di fiscale som är typ som personnr.
Så nu finns jag ;)


RSS 2.0