Kärlek på italienska

Så nu kommer det äntligen lite bilder från vad jag gjorde förra helgen. Jag var nämligen i Padova på bröllop.


Maria Sole och Anna Chiara som sockersöta brudnäbbar


Bruden kommer


Efter gudstjänsten och massa riskastande åkte brudparet iväg

Festmåltiden som bestod av 8 rätter med kaffe. Det är inte illa, men tårtan var riktigt äcklig faktiskt.

Sedan bar det av hemåt och mitt första italienska bröllop var avklarat, ganska smärtfritt trots väldigt mycket stirrande och en del skämtande


PASTA

Vet ni vad jag gjorde igår?
Pasta! Jag gjorde egen pasta för första gången i mitt liv. Jag gjorde den inte själv så klart,, Mästerkocken Alberto och jag trollade fram supermumsiga tortellini. Det var riktigt kul och det kändes inte som att det tog så lång tid men gud vd gott det blev. Jag får skaffa mig pasta-utrustning så vi kan göra det hemma också!

Ciao ciao


La cascina

Så nu kommer äntligen lite bilder på där jag bor:


 Det finns två ingångar. Den till vänster leder in till det andra köket/"skräprummet" och till mitt rum.
Sen finns där en trappa som leder upp till övervåningen där det sedan finns en trappa ner till den andra delen av huset.


Utsikten från mitt fönster


BÄST

Å, vet ni vad som väntade på mig utanför dörren när jag öppnade den i morse?
GOAL! Alltså tidningen Goal ;)
Mina bästaste föräldrar eftersände den från Sverige!! Nu har jag hela TVÅ svenska tidningar :D
Den kommer läsas från pärm till pärm

Och det är en liten tröst eftersom jag kommer missa Matchen med stort M på söndag,, Man Utd - Liverpool!


and suddenly everything is right

Nyköpta skor och nu är jag redo för bröllopet.
Senare i eftermiddag ska vi åka till Padova eftersom det på söndag är bröllop. Jag hade liksom inte riktigt tagit med kläder för ett bröllop men det har fixat sig och idag har även skofrågan lösts. För tydligen dög inte sandaler med nitar eller converse... undrar varför?  ;)


Life

They say life is what happens when we are busy making other plans

MILANO

Idag bar det alltså av till den stora staden med alla avgaserna.
Det tog ett tag att hitta konsulatet. Jag tänkte att det borde ju nästan hänga en svensk flagga minst utanför.
Men jag gick hela gatan upp utan att hitta det. Sen gick jag tillbaka och finkammade alla hus. Det visade sig att konsulatet låg på fjärde våningen i en byggnad och det var typ en person som jobbade där förutom konsuln.
Men hon var svensk så jag förlåter henne allt! :) Så jag fick gjort iordning min röst och imon ska den postas när jag införskaffat rätt frimärke.
Sen gick jag runt och tittade i affärer. Det är ju nästan pinsamt att erkänna att den första affären jag gick in i var HM. Underligt!


Domen


En glass i parken

En ganska najs dag även om jag inte hittade brevpapper som jag vill ha och även om det strulade till sig med tågen när jag skulle hem,, men jag kom fram till Lodi till sist,, utmattad ;)


Btw. Jag önskar jag kunde ta bort den skylten som jag tydligen har i pannan med "snälla stirra på mig".


Jag ska måla hela världen lilla mamma

Idag drog vi på oss målarrockarna och baskern och gjorde några riktiga konstverk
Min och Maria Soles, visst är den fin?

Imon ska jag åka till Milano för att kolla upp min röstning, ska bli najs :)

ciao ciao

Internet är grymt 2

Nu är jag återigen i Ligurien, vid havet och jag börjar bli lite uttråkad faktiskt. Jag har kommit på att jag inte är någon strandmänniska,, jag är nog mer en klippmänniska. Men med sol och god mat så ska man väl inte klaga antar jag, speciellt inte när middagen följs av lite glass ;)
Men jag tänkte ta tillfället i akt och återigen prisa internets existerande. Visseligen så är dess varande ganska oberäkneligt här i Ligurien men eftersom det funkar nu så är jag nöjd. 
Jag är så lycklig för att jag kan titta på svensk tv på nätet!
Jag har nämligen bojkottat italiensk tv eftersom jag är av den bestämda uppfattningen att film ska tittas på orginalspråket!
Så dom två första avsnitten av idol är nu avklarade och imon väntar Gbg. Hoppas bara att internetanslutningen har lust att utstäcka sin existens till imorgon med! Håll tummarna!


Typiskt ...

Det har varit fint väder hela min vistelse i Italien hittills men nu när jag skulle åkt till Gardaland imon så blir det dåligt väder så nu blir den resan inte av ... Typiskt

Kill them all

Jag hatar flugor!

Jag tror jag har typ 15 stycken hos mig nu och dom driver mig till vansinne! Varför finns dom?!


60-tal?

Jag hade tänkt ta lite kort på min nuvarande vistelseort men det är grått idag så jag tänkte vänta tills det är finare väder :)
Men istället tänkte jag visa upp min dammsugare för jag tycker den är ganska fantastisk... Jag klarar inte av den!! Det känns lite som typ amerikanskt samhälle på 60-talet, eller nåt. Den är sjukt tung och så måste man byta munstycke hela tiden om man t.e.x vill dammsuga mattor.
Men jag antar att vi måste lära oss att leva med varandra eftersom vi kommer att se varandra väldigt mycket i framtiden ..

Visst är den snygg! Färgen är verkligen ... speciell


Btw. Tack Lovisa! Jag blev verkligen superglad för kortet. Det piggade upp min annars ganska blåa dag 


ETT ÅR!

Jag har snart inte spelat fotboll på ett år! Kan inte fatta det! ETT ÅR! Hur har jag kunnat överleva så länge?


I won't worry my life away

Har varit på stranden hela morgonen och sedan käkat lunch; tomat och tonfisk-sallad. Riktigt gott faktiskt,, jag kanske börjar växa upp på riktigt nu ;)
Men i alla fall, här kommer lite blandade bilder

En av katterna har fått en unge,, finns det något sötare?!

 


Andora


Lodi


It's hard to breathe when your standing on your own

Tänkte skriva något och lägga upp några bilder nu när jag är i Ligurien och har min egen dator men jag är helt enkelt för trött. Men tänkte bara klaga lite på matrutinerna i det här landet. Jag käkade lunch vid 12 idag och sen fixade vi middag när vi kom fram hit vid 10 på kvällen! Däremellan lite vattenmelon och några kex.
Är det normalt?

Nu är det bestämt

Italienska glass är helt klart godast! Det är nog världens godaste glass, fast cookies 'n cream i Australien kommer nästan på delad förstaplats. Och jag saknar polkan lite alltså :/ Men stracciatellan är sjukt mumsigLodi, finally

I mandags kom vi antligen till Lodi men vi ska tillbaka till Andora pa fredag eftersom Alberto ar kvar dar med sin pappa som ska opereras. Det blir inget langt inlagg och inga bilder for Micaela kan tydligen inte losenordet till det tradlosa natverket sa jag ar tvungen att lana hennes dator men jag kan i alla fall antligen logga in pa skype! Jag tror jag var utan det i tva dar men det kandes som jag skulle do.
Idag har jag varit med tjejerna pa ett lager med kyrkan eftersom Micaela tyckte att jag kunde lara kanna ungdomarna som tar hand om barnen. Jag trodde att det skulle bli pinsamt och det blev det ju lite ocksa men sen borjade vi prata och de var riktigt trevliga men jag kan inte fatta att folk har ar sa sjukt daliga pa engelska. Dar var det en som kude prata med mig och det var knapptt. Dessutom ar Micaela inte sarskilt bra pa engelska och hon ar larare! Herregud!

Jag skriver lite mer om allt sen nar jag har bilder ocksa.
Kram

RSS 2.0