Åter till bergen

Vi spenderade söndagen i bergen. Så jag missade Liverpools vinst över West brom! (TORRES GJORDE MÅL).
Det var en inaktiv dag men väldigt trevlig. Jag läste Harry Potter and the deathly hallows igen eftersom det var den enda engelska boken dom hade där.
Jag älskar dedikationen i den boken; This dedication is split in seven ways; to Jessica, to ... and to You If You Have Stuck With Harry Until The Very End.
Dagen avslutades med ett besök på byns pizzeria. Mums!
Lite bilder;





Det kryllar av katter i byn. De flesta är väldigt söta, som den här kattungen.

It's just the magic in the midnight sun

Man vet att man inte är hemma i Sverige när man lyssnar på ljuden i natten. Cikadornas sång är det som mest av allt får mig att känna att jag är utomlands.
Och lukterna... Nätterna luktar annorlunda här ...


Sol, vind och vatten

...det är mina drömmar vävda av.

Det har varit en ganska najs dag, inte så intensiv. På förmiddagen gick jag med tjejerna till stranden. Dom har tydligen betalat ganska mycket för att hyra stolarna och parasollet. Här betalar man för att gå till stranden. Men då får man ju också solstol, parasoll, tllgång till toa, dusch och ombyteshytter. Här behöver man tydligen ombyteshytter för att byta om. I Sverige klarar man sig oftast med en handduk. Så vi lekte ett tag med bollen och byggde ett enormt sandslott. Jag har kommit underfund med att om man tar sig an ett för ambitiöst projekt så blir det aldrig klart. Så också nu ;) men dom hade kul i alla fall.
Sen gick vi hem och käkade lunch. Yammi; friterade zucchini, pasta med tomatsås och basilika, o slutligen tomatsallad. Tomaterna här är så sjukt söta :)
Nu är jag väldigt dåsig för all sol och vind.



utmattande

Nu är jag tillbaka i Andora, Ligurien efter en kort påhälsning i bergen. Mendicata är en by som ligger högt uppe i bergen. Det bor kanske 100-150 pers i byn och alla känner alla. Så när vi kom dit så blev jag VÄLDIGT uttittad. Vi kom dit på förmiddagen igår och kom tillbaka hit idag vid fem-tiden. Anna Chiara och Maria Sole var i Mendicata så jag träffade dem då. Vi kommer ganska bra överens trots att vi har seriösa kommunikationssvårigheter; dvs. jag förstår inte dom, dom förstår inte mig.
Sen har jag kommit underfund med att det är sjukt utmattande att bara höra folk prata på ett språk som man mestadels inte fattar ett skit av. Jag försöker lyssna på allt som sägs men att koncentrera sig konstant är riktigt jobbigt. Men jag känner jag att jag kanske förstår lite mer än i tisdags i alla fall. Låt oss hoppas att det i alla fall går framåt. Jag intalar mig hela tiden att jag inte är dum i huvudet och att jag faktiskt kan svenska minst lika bra som dom kan italienska :)


Ciao Ciao Italia

Så då var jag här.
Det känns fortfarande ganska overkligt.
Men fy vad jobbigt det var att lämna Sverige. Det är i sådana stunder som man inser vilken patriot man verkligen är!
Flygningen till Nice tog två timmar och 45 minuter och det var nog den mest känslostormande flygningen jag varit med om. Tårar vid take-off och fjärilar i magen vid landningen. Sen satt vi fast i planet i 20 minuter eftersom bryggan som skulle ansluta till planet plötsligt inte funkade, fransk teknik...
Men jag har i alla fall träffat mamman och pappan, Micaela och Alberto. Dom verkar riktigt trevliga! Barnen är i ett annat hus i bergen tillsammans med Micaelas mamma. Vi ska åka dit imorgon.
Nu är jag alltså i Ligurien, i en lägenhet som dom har som ligger några hundra meter från vattnet och alldeles brevid järnvägen, så jag vet verkligen när tågen kommer ;)




Ha det gött

So Long Sweden

I'm gonna miss you!
Svårt att fatta att detta förmodligen kommer bli det sista inlägget i Sverige på länge. Imorgon vid den här tiden kommer jag vara i Italien, ha träffat min familj och troligen inte fatta någonting vad dom säger. Det är änna svårt att ta in. Då kommer jag vara i Ligurien med 30 grader och 26 grader i vattnet. Ganska najs semester.
Tidigare idag har jag sampat loss på min väska som vägrar att bli lättare hur mycket jag än plockar ur. Min laptop väger 2,5kg! Jag tror att jag kommer få åka med på flyget imorgon ändå, men jag funderar på hur det ska bli när jag åker hem ... Men det löser sig nog då!
Sen har jag kommit på att vi kanske inte kommer tillbaka till Milano innan den 19 september så jag har tittat ut ett konsulat i Sanremo där jag kan rösta! 
 

Ciao! Ha det grymt här hemma och tänk på mig ibland ;) och logga in på skype!

Oj, jag glömde ...

Kom på att jag skulle skriva något som Amanda kunde kommentera eftersom inget som jag skrivit tidigare varit intressant nog :P Okej, Amanda; skaffa blogg! Så att jag kan undlåta mig att kommentera den ;)

I'm always gonna want to blow your mind

Har köpt ny kamera idag! Gillar den skarpt :)

Kul att ta kort på en kamera ;)

Sen har jag köpt ett nybörjar-scrapbooking-kit till tjejorna och en osthyvel (den är nog mest till mig).
Pratade just med dom grymma tre (;) på skype. Får tjata lite till om hur bra skype är,, så till alla jag känner: skaffa skype!!


Btw. Varför i hela världen skulle viasat ta över rättigheterna till premier league?! Nu kan jag inte se några matcher alls!! (om man bortser från suddet man kan få se om man streamar matchen på internet, men jag vill gärna kunna se vilka spelarna är!)


Måndag

Det har varit en helt vanlig måndag, bortsett från att jag har sagt hejdå till Lovisa som jag inte kommer se på väldigt länge, ridit för första gången sedan operationen och att JAG ÅKER OM DRYGT EN VECKA!! Men det hör ju till vardagen ...
Imon ska jag till sjukgymnasten igen och börja packa på riktigt :/ Hatar att packa,, jag kommer inte få med mig hälften av allt jag vill ha med mig! 20 kg är ingenting.

Btw, så vann United sin första ligamatch nyss. United 3 Newcastle 0. Och Berbatov gjorde mål,,
jag säger ju att han är ett geni

Maktlöshet är den värsta känslan

Det finns inget jag kan göra och det är så jäkla frustrerande! Jag vill bara slå sönder någonting


Kalasdags

Yes! Nu har Göteborgskalaset dragit igång.
Hurtiga som vi är så tog vi naturligtvis cykeln in till stan. Med extrem motvind och en trevlig fikapaus på Mcdonalds i Stigs center så tog det drygt 3 timmar. Vi märkte sen att det inte är så populärt att cykla i stan, speciellt inte inne på centralen ;)
Men vi parkerade cyklarna och spankulerade runt lite. Jag älskar matmarknaden på Gustav Adolfs torg!
Sen blev det lite José Gonzalez och skrattfest på Storan med Soran som var klart bäst.
Vi fick skynda oss upp till Götaplatsen och TIMO RÄISÄNEN.'

Sen blev det hemfärd. Mysigt att cykla i natten. Utan motvind så flög vi fram och avverkade hemvägen på 1½ timma.
Tack Tjejer!


Internet är grymt

Pratade ganska nyss med Sofia, Lovisa och Amanda över skype. Det är så grymt och helt gratis!
Vad gjorde man innan internet?!


Sir Alex strikes it rich

Chelsea 1 United 3, kan det bli bättre?


När jag börja drömma...

Jag hörde att man har kommit in i ett språk först när man börjar drömma på det språket. Vi får se hur länge det dröjer innan jag börjar drömma på italienska. Nu har jag precis kommit hem från Tjörn. Jag har varit på 70års-kalas för min faster. Vi var i min kusins sjöbod vid hamnen och den var så obeskrivligt fin. Jag skulle lätt kunna bo där. Vyn från altanen var helt oslagbar; som en tavla. Idag blev det bad i Vättnesvik, första för i år! Snart ska det bli bullbak. Dessutom börjar Chelsea - United om fyra alldeles strax på viasat, som jag inte har! Så irriterande!

ManU-Vinst!

United vann igår trots att jag inte kunde se matchen!

Airtricity League Xl 1 vs ManU, 1-7!


En spontandag

På cykel till Göteborg igår. Det tog 2 timmar för mig och Lovisa. Det var riktigt underligt att cykla runt i stan på sin egen cykel! Men grymt kul. I stan blev det fika, lite shopping och Inception på bio :) Väldigt bra!


Första inlägget... wohoo

Så nu kommer första inlägget på min nya blogg.
Jag var ju tvungen att skaffa en sån när jag nu ska åka till Italien och inte kommer träffa massa människor på lääänge :/ Men det kommer nog bli grymt skoj! (intalar mig det i alla fall ;)
Vi får se hur det går med bloggandet...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0