They've got stories to tell




weheartit


A cakewalk

Man U 7 Blackburn 1
Berbatov 5 mål!

Finns det något mer att säga?

FREDAG

Snö. SNÖ. Snö. Snow. NEVE. Julmust. Pepparkakor. Clementiner. Brassprak. JUL

Jag försökte göra lite som i boken ALLT av martina lowden men den är ju ganska underlig den boken.
Till saken; DET SNÖAR!!
Jag vet att alla hemma i Kungälv med omnejd tycker att det är gamla nyheter men för mig är det första snön och det är något speciellt med det!

Snö är verkligen julkänsla i fast form.

Tycker synd om människor som lever på fel sida klotet och måste fira jul på sommaren. Tur för Kelly att hon är här över jul!

Så nu sitter jag i köket med en sprakande brasa bakom mig, snö som singlar ner utanför fönstret och lukten av clementiner i luften. Har precis varit ute på min första promenad i snön. Blev helt genomblöt men det var det värt:)

 

Micaela pratade med mig tidigare om att dom vet att jag inte tänkte komma tillbaka efter jul men att dom hoppas att jag kan fundera mer på det eftersom det hade varit väldigt trevligt om jag stannade.
Så nu måste jag fatta något slags definitivt beslut igen! Hatar att fatta beslut!

En vecka kvar till EMMA xD


Jag är en del av alla livets färger

Har precis varit ute på min favoritpromenad och idag var det verkligen helt underbart! Solen skiner, gräset är smaragdgrönt, i bakrunden kan man se bergen som nu är vita plus att jag hittade ganska många maskrosor och rödklöver; kändes nästan som vår.
Imorse åkte jag med Micaela till IKEA. Vi skulle köpa julgran! Jag passade på att spendera ganska mycket pengar på svenska specialiteter så som pepparkakor, glögg, daimtårta, ballerina och julmust. Vi köpte också pepparkakshus! :)
Idag skiner livet


Genève

Äntligen har jag laddat upp alla bilder från den underbara helgen i Genève förra veckan.
Så här kommer en kavalkad av bilder;

  
Genève på kvällen på fredagen när jag kom fram
   
Lördag morgon; vakna upp i Paradiset
    
En hästens-affär
        
Supergod picknick (inhandlad i en fantastisk affär (Manor)) vid Genèvesjön med 18 grader och sol! Underbart! Plus att vi fann ett nytt användningsområde för ett gammalt CSN-kort; att skära tårta
 
Emma storshoppar på HM (okej, den ena kassen är min ;) Sedan bar det av till IKEA där jag inhandlade massa underbara svenska saker (LINGONSYLT och DAIMTÅRTA!) Plus Emmas rum och hennes nya jacka.
   
Paradiset  
 
Genève. Den berömda fontänen som jag faktiskt gick hela vägen ut till, trots halkrisk. Sen gick vi upp i tornet till en kyrka och betraktade Genève från ovan.
 
Centrum.


Saknar!


TVÅA

Så ligger United tvåa med samma poäng som Chelsea fast med sämre målskillnad!!
Igår var en bra dag; united vann mot Wigan och Chelsea och Arsenal förlorade!!
GÖTT

LoveLoveLove

Det blev vinterjacka i alla fall trots att jag bestämt mig för att överleva vintern med min skinnjacka. Hittade den i Genève och kunde inte annat än att köpa den när det sa Klick.

Fast jag kan fortfarande inte fatta vilken idiot det var som tänkte att det nog var en bra idé att ha korta ärmar på en vinterjacka!





Fan vad fräckt!

Ytterligare ett bevis för att världen är liten fick jag just. 
En tjej som jag bara har pratat lite med på facebook började precis chatta lite med mig och hon frågade om jag var på Rogoredo tågstation vid 11-tiden på kvällen i söndags. Hon hade tydligen sett mig där och funderat på om det var jag. Sedan hade hon hört mig prata engelska men när hon skulle presentera sig så var jag tydligen borta.
Väldigt synd för vi skulle annars tagit samma tåg men hon gillar inte att vänta själv så hennes familj kom och hämtade henne. Vi kom överens om att nästa gång ska vi vänta tillsammans! :)

Måndagar

Fan. Finns det något värre än måndagar? Tillbaka till verkligeheten med grått väder, tusen saker som jag tydligen måste göra och väldigt mycket hemlängtan.
Igår kom Emma och jag fram till att söndagar inte borde finnas men jag har insett att det faktiskt är måndagar som gör livet skit.
Känner inte för att göra någonting förutom att ta första planet hem!

Imorgon

Imorgon smäller det! Då tar jag tåget till Paradiset ;) Också känt som Genève, för att träffa Emma! Vad konstigt att prata svenska med en människa av kött och blod och inte en sådan där imaginär bild på skype.

Singin' in the rain

Denna underbara, fantastiska [läs regniga] söndag tillbringade jag i gott sällskap i Como. Jag har hört att Como är superfint eftersom den ligger precis vid sjön men det visade sig att Como faktiskt blir lika grått som vilken annan stad som helst när det regnar. Men visst var det vackert :)

Jag var tvungen att gå upp väldigt tidigt för att ta bilen in till Lodi station, ta tåget in till Milano central för att sedan byta till tåget med destination Zürich. Jag gick nog runt och gäspade halva dagen eftersom jag "deltagit" (genom skype) i min mors 50-års fest kvällen innan. Men lite kaffe botar trötthet på ett kick!

Efter att jag klivit på rätt tåg, hoppat av på rätt station och hittat rätt ;) Lara tog vi oss in till centrum och köpte oss biljetter till färjan som skulle ta oss till Bellagio, en liten halvö mitt i sjön.
Medan vi väntade på att färjan skulle anlända gick vi runt lite och regnet bara vräkte ner.

 

Färjan hade som tur var tak!
Så vi satt och såg ansamlingarna av hus i annorlunda färgskalor glida förbi som färjan guppade vidare på det blygrå vattnet.
Efter 40 minuter och ett antal stopp på vägen nådde vi målet och det var helt klart värt att vi trotsat kylan och den halvstorminga sjön för att komma dit. Det var ett sånt mysigt ställe! Små trappor som kantades av mysiga affärer, caféer och restauranger och överallt, blommor, eller åtminstonde hägringar av blommor som funnits där och man förstår att när det är säsong för blommor så är det här paradiset.





Vid lunchtid hittade vi ett mysigt ställe som serverade pizza, snabbt och gott.
Sedan var vi helt överens om att det var alldeles för kallt och regnigt för att gå ut riktigt än så vi beställde kaffe och satt och pratade i ungefär 2 timmar; väldigt varmt och skönt var det.
Sedan tvingade vi oss ut ur värmen och gick till spetsen längst ut på ön och betraktade det stormiga vattnet. Kändes nästan som i en roman.

Vi gick tillbaka till färjestället för att vänta på färjan. Det ligger ett grand hotell med underbar vy på framsidan av ön och det ser väldigt flott ut, där skulle man bo! Och nu, när det inte är högsäsong kanske det inte är så dyrt heller.
Vi insåg att i princip alla som sågs ute på de små gatorna var turister, urinvånarna var smarta nog att stanna inne.

När vi kom tillbaka till fastlandet bestämde vi oss för att åka hem till Lara. Hon har en egen bil så det var smidigt. Hon bor i Morbide inferiore (eller något sånt) och det ligger faktiskt i Schweiz, så jag har nu officiellt varit i Schweiz. Men jag fick ingen stämpel i mitt pass, och tur var väl det för jag hade det inte med mig.

Lite fånigt också när man ska korsa gränsen. Man ska veva ner rutan som om man skulle visa sitt pass men dom kollar tydligen aldrig passen men man ska ändå lotsas. Det står en man utanför gränshuset bara och tittar.

Lara bor i en mysig lägenhet med vinrankor bakom huset. Väldigt idylliskt. Jag fick träffa hennes host mum Silvia som verkar väldigt trevlig. Vi hann dock bara stanna där ett litet tag för sedan var vi tvungna att åka tillbaka för att jag skulle hinna med tåget. Vi var (som alltid) sena men jag kom ändå i tid, som tur var. Tåget var till och med försenat. Hur kommer det sig att när man är i tid så är tåget försenat men när man själv är försenad så kommer tåget alltid i tid?
Jag underhöll mig lite med att prata med två amerikaner som hade varit på jorden-runt-resa! På 13 dagar! Jag undrar hur mycket dom egentligen hann se. Men det är något som jag verkligen vill göra! Fast med lite bredare tidsplanering.

Jag kom hem lyckligt och väl om än lite trött. En trevlig dag. Men jag får se till att komma tillbaka och se Como i solsken


Make a wish

Idag har jag haft en riktigt rolig dag.
På morgonen åkte jag och Alberto in till Milano för att bese Milanos stora och berömda teater, La Scala. Vi skulle gå med hans skolklass så utanför träffade vi massa 15-åriga ungdomar som faktiskt visade sig vara riktigt bra på engelska.
Men så gick vi in och jag fick se varför La Scala är så berömd. Utifrån ser den inte mycket ut för världen men där inne är det så vackert. Vi satt på balkongen i små rum. Själva konserten var också riktigt hänförande. Det var ju visseligen bara repetiton och inte den riktiga föreställningen men det var riktigt mäktigt ändå.





Okej, jag kan väl bjuda på den eftersom det var den enda vi hann ta - man får egentligen inte ta kort

sedan gick vi runt lite i Milano och Alberto visade mig några av hans favoritställen. Vi köpte glass på Grom, Mm så sjukt gott!
Sedan lyckades jag faktiskt fånga ett löv när vi gick bland de underbara eldfärgade träden
- Om man lyckas fånga ett löv som singlar ner från ett träd så får man önska sig något
Men jag säger inte vad jag önskade mig ;)


Man tycker ju att jag kunde ha fångat ett snyggare löv - som gör sig bättre på kort men ödet kan man inte råda över xD

När vi kom hem fick jag ta hand om stormen av grönsaker som Alberto kallade det; broccoli, selleri, sallad, aubergin, zucchini och purjolök

BTW. Denna nyhet borde egentligen få ett eget inlägg men jag orkar inte just nu!
LIVERPOOL SLOG CHELSEA MED 2-0 I HELGEN! OCH TORRES GJORDE BÅDA MÅLEN!!
Det kunde inte bli bättre än så!


Du är min själ

Idag fyller min ofantligt underbara, kloka och varma mamma viktigt, nämligen 50!

- Fifty and fabulous


Italiensk musik

Första italienska låten som jag verkligen gillar, plus att videon är ganska söt :)



Btw. Kommer uppdatering om Helgen när jag känner mig aningen mindre ömtålig

RSS 2.0