Nattvandring

Läste just en liten bok om huskurer, så grymt underbart språk :)

"NATTVANDRING
Man breder ut en väl genomvåt duk på golvet framför nattvandrarens säng. När denna anträder sin nattpromenad och med blotta fötterna vidrör den våta duken, besinnar han sig snart och återvänder dit, varifrån han kommit. Fortfar man en tid med denna kur, förlorar nattvandraren småningom smaken för dylika tåg."

Dessutom rekomenderar den människor som stammar att under fjorton dagar enbart tala med viskande stämma.
Plus att dom har knep för att bli av med fräknar, borde jag bli förolämpad?Ännu en dag


Helsinki

Helsingfors. En underbar stad. En underbar helg.

Vi åkte tidigt på fredag morgon, en mellanlandning på Arlanda och sen var vi i ett annat land, en timma före i tiden. Vi träffade upp mormor och Lena (min mormors tvillingsyster) och Kaj. Sedan tillbringade vi en liten stund på Designermuseet där vi såg en utställning av designen Caj franck. Sen skyndade vi oss iväg dagen efter för att se på arvet efter honom i Iitala-butiken.
På kvällen bar det av hem till Lena och Kaj på Drumsö för soppa och Finnkampen på tv, där jag fick se min grymma kompis Lovisa bli 3:a på 800 meter.

Lördagen spenderades på stan i affärer. Lunch på Fazers. På kvällen åt vi middag på Strindbergs, väldigt trevligt.

På söndagen var huvudattraktionen som egentligen var hela meningen med resan; 150 års-kalaset för min mormor och hennes syster Lena.
Vi var i Odd Fellows våning på Boulevarden. Det var en helt fantastisk byggnad där man bara kan drömma om att få bo. Innergården var underbar och byggnaden hade en sån härlig färg - solgul - som man oftast bara ser vid medelhavet men som på något sätt passade utmärkt bra här.
 Trappuppgången med de stora fönstrerna på avsatserna med utsikt mot gården, gallerhissen, de målade väggarna och de stora trädörrarna. Allt sammanlagt med stämningen, porträtten, flaggorna, stolarna och det heligaste -rådsrummet, inne i våningen hos Odd Fellow gjorde att man kände sig förflyttad till en annan tid.

Släktträffen var riktigt trevligt även om man inte träffat de flesta på flera år och knappt vet namnet och förbindelserna på de flesta.

Sen flög vi hem igen på kvällen och kom slutligen hem halv 3 på natten efter att ha suttit och väntat 2½ timma på Kastrup eftersom det var dåligt väder över München. Suck.


Vi träffar mormor vid centralstationen på fredagen


Middag på Strindbergs på lördagen


Efterrätt


Syns inte så tydligt men det är massor av gungor upphängda i trädet

Stockmanns ♥


Födelsedagsbarnen


Lokalen hos Odd Fellow var helt underbar!


Dekorationen var signerad Linnea

Födelsedagsbarnens bror höll tal


Plötsligt händer det! Vår väska var först ut på bandet! Det händer inte

In the end that's where you arrive


Fick en återbuds-tid till ortopeden idag. Hon kunde inte säga mycket men det verkar som jag har ont i menisken. Så jag är uppsatt för en operationstid men ska prata med en annan ortoped innan om det är det rätta att göra.
Antar att säsongen är körd. Denna. Hoppas.

Emerson Hart - I wish the best for you

Det var den helgen det

Så var helgen avklarad och det var återigen måndag. Men helgen har varit tillräckligt bra för att väga upp det faktum att den är slut.
I lördags var det nämligen något som vi Kristensonar börjar vänja oss vid nu; BRÖLLOP. Min andra kusin har nu gift sig och bytt namn, vilket vi alla blev lite förvånade och rörda över.
Så den dagen/kvällen/natten tillbringades på ett mycket trevligt sätt.

Söndagen tillbringade jag och mamma (vi som var på bröllopet) i soffan. Det kändes som det var bästa platsen.
Och idag blir det så dags för första lektionen på GU, den är inte förrän ikväll så jag har gott om tid att stegra min nervositet :) Fick nämligen veta i fredags att jag även kom in på den astronomi-kurs som jag sökt. SÅ mycket roligare än tyska, om jag ska vara helt ärlig. Och dessutom behöver jag köpa/låna/fixa 9 böcker mindre (d.v.s. 1!)
Så det är precis vad dagen har att bjuda på. Böcker.

Btw. Såg precis att det är dags att boka in bokmässan!! :D

RSS 2.0