Helsinki

Helsingfors. En underbar stad. En underbar helg.

Vi åkte tidigt på fredag morgon, en mellanlandning på Arlanda och sen var vi i ett annat land, en timma före i tiden. Vi träffade upp mormor och Lena (min mormors tvillingsyster) och Kaj. Sedan tillbringade vi en liten stund på Designermuseet där vi såg en utställning av designen Caj franck. Sen skyndade vi oss iväg dagen efter för att se på arvet efter honom i Iitala-butiken.
På kvällen bar det av hem till Lena och Kaj på Drumsö för soppa och Finnkampen på tv, där jag fick se min grymma kompis Lovisa bli 3:a på 800 meter.

Lördagen spenderades på stan i affärer. Lunch på Fazers. På kvällen åt vi middag på Strindbergs, väldigt trevligt.

På söndagen var huvudattraktionen som egentligen var hela meningen med resan; 150 års-kalaset för min mormor och hennes syster Lena.
Vi var i Odd Fellows våning på Boulevarden. Det var en helt fantastisk byggnad där man bara kan drömma om att få bo. Innergården var underbar och byggnaden hade en sån härlig färg - solgul - som man oftast bara ser vid medelhavet men som på något sätt passade utmärkt bra här.
 Trappuppgången med de stora fönstrerna på avsatserna med utsikt mot gården, gallerhissen, de målade väggarna och de stora trädörrarna. Allt sammanlagt med stämningen, porträtten, flaggorna, stolarna och det heligaste -rådsrummet, inne i våningen hos Odd Fellow gjorde att man kände sig förflyttad till en annan tid.

Släktträffen var riktigt trevligt även om man inte träffat de flesta på flera år och knappt vet namnet och förbindelserna på de flesta.

Sen flög vi hem igen på kvällen och kom slutligen hem halv 3 på natten efter att ha suttit och väntat 2½ timma på Kastrup eftersom det var dåligt väder över München. Suck.


Vi träffar mormor vid centralstationen på fredagen


Middag på Strindbergs på lördagen


Efterrätt


Syns inte så tydligt men det är massor av gungor upphängda i trädet

Stockmanns ♥


Födelsedagsbarnen


Lokalen hos Odd Fellow var helt underbar!


Dekorationen var signerad Linnea

Födelsedagsbarnens bror höll tal


Plötsligt händer det! Vår väska var först ut på bandet! Det händer inte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn, tack:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej, så klart)

URL/Bloggadress:

Kommentaren lyder:

Trackback
RSS 2.0